Dawson

Kao kompanija, posvećeni smo pružanju inovativnih proizvoda za temeljni sektor i imamo posvećeni tim za istraživanje i razvoj koji proizvodi vrhunske proizvode u korist naših kupaca.

Dawson

Dawson Construction Plant Ltd jedan je od vodećih svetskih dobavljača opreme za slaganje sa preko 40 godina iskustva u dizajniranju, razvoju i proizvodnji u Velikoj Britaniji. Pristuni smo širom sveta putem mreže distributera i isporučujemo direktno kompanijama iz fondacije i srodnih sektora.

Naši proizvodi se kreću od hidrauličnih udarnih čekića za gomilanje i inovativnog sistema Push-Pull za tiho postavljanje šipova do vibracionih čekića i na dizalice i na bagere, te od široke palete inovativne opreme za podizanje šipova koja se koristi širom sveta, omogućavajući rukovaocima da instaliraju i rukuju čelične šipove sigurno i efikasno. Na primer, Dawson okovi za podizanje sa tla imaju kapacitet u rasponu od 3,5 tona do 100 tona, a svi su testirani na sigurnosni faktor dvostruko veći od sigurnog radnog opterećenja i dizajnirani da izdrže pet puta veći od objavljenog SWL-a.

Naslov govori sve, malo koji drugi savremeni proizvođač opreme za postavljanje šipova može tvrditi da je zaista inovativan – većina se zadovoljava varijacijama dosadašnjih izuma. Dawsonova filozofija je  da se primene nove ideje, nove tehnike i nova tehnologija kako bi stvorili bolju budućnost za piling industriju. Isporukom opreme koja nudi stvarne pogodnosti, posao se može završiti produktivnije, prema višim standardima i sa znatno poboljšanim nivoima sigurnosti.

U PONUDI

Čekići za hidraulične stupove

Visoka efikasnost prijenosa energije na hrpu – manji čekić nadmašuje stariju glomazniju opremu i mogu raditi pod vodom dubine veće od 100 m.

Montažni vibrator na bageru

Dawson vibratori montirani na bager dizajnirani su posebno za rad na mestu kašike bagera za pogon i vađenje šipova.

Dizalica vibro

Priključak za suspendirani kran (CSV) savršen je alat za lako pretvaranje bilo koje prikladne veličine dizalice u visoko produktivnu mašinu.

Bušilica na bageru

Dawsonova mašina za bušenje montirana na bager dizajnirana je da se preko adapterske ploče uklopi na polugu bagera i prolazi kroz polazni i povratni vod.

Izvođenje limova

Priključak za suspendirani kran (CSV) savršen je alat za lako pretvaranje bilo koje prikladne veličine dizalice u visoko produktivnu mašinu za zabijanje šipova.

Sistem pritiskivanja

Presa za nabijanje stupova započinje kada se snažne hidraulične stezaljke uhvate za vrhove nekoliko međusobno spojenih čeličnih šipova.

Navodnik za limove

Uređaji za namotavanje šipova nude celovit pristup postavljanju čeličnih limova kada se koriste zajedno s daljinskim okovima za otpuštanje.

Univerzalni navodnik za limove

Univerzalni navoj za nabijanje šipova razvijen je kako bi omogućio siguran, lak i produktivan način postavljanja šipova.

Čistači stvrdla

Nečistoću sa svrdla za treba ukloniti na najnižem mogućem nivou. To sprečava nestabilnost opreme i izbegava ozlede osoblja ili oštećenja mašina.

Privremeni radovi

Kompletan privremeni sistem okvira za vođenje koji drži i podupire ploču od čeličnih šipova dok su ugrađeni. Šetnje vodiča ugrađene su na dva nivoa.

Dawson šipovi

Ovim postupkom “sabijanja” profila na gotovo polovinu njihove “valjane” širine moguće je gotovo udvostručiti modul po metru.

Sistem oblikovanja limova

Jedini namenjeni sistem pokrivanja gomile čepova dostupan za oplatu betonske kape, brži je i isplativiji od bilo kojeg „naleta“ na licu mjesta.