Recent Articles

filter fleetguard

Posted 02/11/2017No comments | Uncategorized

Teška građevinska oprema i saveti za njeno održavanje

Teške građevinske mašine i oprema za njih, nije ni malo jeftina. Proces obezbeđivanja finansijskih sredstava za njihovu kupovinu, svakako nije jednostavan, zato bi ste trebali da se potrudite da na pravi način zaštitite svoju investiciju.

Teške građevinske mašine podrazumevaju specifičan način nege i održavanja, kako bi ostale ispravne i radile punim kapacitetom.

Remex vam u narednom blogu nudi savete, kojim ćete svoje radne mašine, dugi niz godina održati u savršeno ispravnom stanju.

Teške građevinske mašine servisirajte na vreme

Najbolja stvar koju možete da uradite, kako bi ste bili sigurni da svojoj radnoj opremi pružate pravilnu negu, jeste da evidentirate i ažurirate tabelu servisiranja.

Redovni servis znači da uvek znate šta da uradite u budućnosti i na koje delove vaše radne mašine da obratite pažnju. Samo na taj način, u velikoj meri produžavate vek trajanja svoje opreme za rad.

Radne mašine morate redovno čistiti

Teška građevinska oprema, stalnom upotrebom, će se naravno isprljati. Trebali bi ste da imate naviku da na određeni vremenski period zakažete rutinsko čišćenje, kako se njeni delovi ne bi zapušili sa prljavštinom i čađi.

Mašine koje nisu ispravne, zbog delova koji nisu očišćeni, mogu vas koštati mnogo vremena i novca za eventualne popravke.

Teške građevinske mašine moraju imati dovoljan nivo tečnosti

Kupovina radnih mašina predstavlja veliki finansijski izdatak, zato se morate potruditi da duži vremenski period rade savršeno, bez ikakvih kvarova i dodatnih ulaganja.

Radne mašine zahtevaju veliki nivo rashladnih tečnosti, kako bi se izbeglo pregrevanje motora.

Deo vaše evidencije treba svakako da bude i ova stavka. Brinite o svojoj radnoj opremi na vreme, ne  bi li vam duže trajala.

Radne mašine se moraju redovno podmazivati

Uvek trebate da pratite raspored za podmazivanje predstavljen u informacijama proizvođača, koji dolazi zajedno sa opremom.

Kao i svako drugo vozilo, mnogo pokretnih delova, toplota i velika količina metalnih delova, zahteva redovno podmazivanje kako bi vaša radna mašina savršeno radila.

Svaka radna mašina mora imati savršene gume i osovinu

Gume i osovina su najvažniji delovi radne mašine, jer moraju biti dovoljno izdržljive, kako bi podnele sav pritisak teških građevinskih radova.

Izbegnite probleme na terenu i redovno proveravajte stanje guma i osovine, jer nepokretna mašina je potpuno beskorisna, dovodi do zastoja u poslu i bespotrebnog gubljenja vašeg uloženog novca.

Teške građevinske mašine predstavljaju veliku investiciju, zato morate voditi računa o redovnom održavanju i servisiranju.

Remex u svojoj ponudi ima sva sredstva, kako bi vaša mašina dugi niz godina radila bez ikakvih poteškoća i kvarova.

Držite se gore navedenih saveta i budite sigurni da će vam se vaše ulaganje višestruko isplatiti.

Tags:

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.