Recent Articles

grejderi

Posted 22/12/2017No comments | Uncategorized

Grejderi, kompleksne radne mašine

Grejderi su moćne radne mašine, koje su veoma bitne kod svih vrsta građevinskih radova, posebno u izgradnji puteva.

Veliku preciznost imaju kada je u pitanju stepen i nagib tla na kojem se gradi kolovoz. Široko su primenljivi i predstavljaju jednu od najmoćnijih mašina za rad.

Grejderi kao glavni izazov za operatere

Opšti nedostatak radne snage i iskusnih operatere, glavni je problem za izvođače radova. Upravo zbog toga, grejderi su radne mašine koje nisu previše komplikovane za rad.

grejderi

Konstruisane su tako da operateri veoma lako i jednostavno mogu manevrisati njima.

Pogon je postavljen na šest točkova, od kojih se dva velika nalaze napred, prebacujući snagu motora na prednji deo mašine.

Radna mašina velikih performansi i mogućnosti, pruža izvođačima radova nezamenljivu pomoć pri gradnji.

Grejderi moćne radne mašine značajne u izgradnji puteva

Iskusni operateri, ove mašine mogu koristiti veoma efikasno u izgradnji puteva, jer one značajno ubrzavaju projekat i  povećavaju produktivnost i preciznost pri radu.

Posebna važnost grejdera dolazi do izražaja kada su u pitanju kompleksniji poslovi, poput pravljenja nagibi na kolovozu.

Obzirom da ove radne mašine imaju dva noža, jedan se automatski kontroliše, dok drugi pod suprotnim uglom postavlja operater. Na taj način se automatski postiže željeni nagib i dolazi do tačnog postizanja traženog ugla na putu.

Grejderi i upravljanje od strane operatera

Grejderi su specijalno dizajnirane radne mašine upravo za one korisnike koji su obučeni da upravljanjem kontrolišu nož, koji je osnovno sredstvo za rad na svakom putu koji se gradi. Jednostavno, bez njega je posao izgradnje kolovoza, nemoguće zamisliti.

grejderi

Putevi za izgradnju su prepuni prepreka a karakteristika grejdera jeste da se odlično kreću po ovakvim površinama, efikasno i precizno ih savlađuju i sa lakoćom pomera materijal.

Grejderi i njihova funkcija u gradnji

Dakle, moćna radna mašina od šest točkova, sa dugom oštricom, koja služi pre svega za ravnanje površina.

U gradevinskim radovima se koriste za završne radove ravnanja i preciznog postavljanja uglova.

Grejderi se obično koriste u izgradnji i radovima na blatnjavim i makadamskim putevima. Bitni su u izgradnji asfalnih puteva tj. širokih ravnih površina na njima. Jedna od bitnih karakteristika, jeste da oni mogu da prave kose površine na trotoarima, i to je ono što ih odvaja od drugih radnih mašina. Nekada je njihova primena značajna i u pravljenju odvodnih kanala u obliku slova V, sa obe strane autoputa.

grejderi

Jaka konstrukcija postiže fleksibilnost pri radu i u teškim radnim uslovima. Čvrst čelik, od koga je napravljen glabni okvir i većina komponenti u ovoj mašini, mogu se reciklirati na kraju životnog veka proizvoda, što mu daje još veće i isplativost.

Visokokvalitetne komponente grejdera

Kvalitet i praktičnost su najvažniji faktori pri odabiru komponenti i rezervnih delova. Motori grejdera su svetski poznati po kvalitetu i delovima koji su lako dostupni. Međutim, zbog jake konstrukcije i komponenti visoke klase, potreba za rezervnim delovima i popravkama, svedena je na minimum.

Remex u svojoj ponudi izdvaja grejdere XCMG, čiji smo ovlašćeni dileri. Njihove osnovne karakteristike, poput efikasnosti pri radu i dugoročne profitablnosti, izdvajaju ih od svih ostalih i daju im prednost pri odabiru moćnih radnih mašina.

Tags: Ознаке: , ,

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.