Recent Articles

hidraulične mašine

Posted 10/05/2019No comments | Uncategorized

Hidraulične mašine u Remex-u

Realizacija svakog investicionog projekta zahteva primenu industrijskih mašina. Zaista, radovi na gradilištu i eksploatacija različitih materijala bili bi nezamislivi bez moćne radne opreme, a u nju svakako spadaju i hidraulične mašine. U ovom blogu pročitajte šta sve Remex ima da vam ponudi – verujemo da ćete biti oduševljeni našom ponudom!

Zašto su hidraulične mašine bitne?

Hidraulične mašine su bitne iz više razloga. One su pre svega bitne za bezbednost operatera, ali takođe smanjuju fiksne troškove, a zbog njihovog kvaliteta i pouzdanosti, moći ćete da ih koristite dugi niz godina. Naravno, čak i najbolju radnu opremu potrebno je redovno održavati kako bi uvek bila funkcionalna i tehnički ispravna, jer će jedino tako imati vrhunske performanse. Zbog toga kod nas možete obaviti i servis vaših mašina, kako bi vam one što duže trajale.

Remex je tu da vam ponudi hidraulične čekiće vrhunskog kvaliteta, koje možete koristiti za razne vrste radova. U nastavku saznajte više o ovim moćnim građevinskim alatima, kako biste pronašli idealno rešenje za vaše poslovne poduhvate.

Šta je hidraulični čekić i kako funkcioniše?

Hidraulični čekić radi pomoću principa hidraulike, koji je formulisao Blaise Pascal. Po njemu, „primena pritiska na jedan deo tečnosti prenosi taj pritisak na sve oblasti tečnosti, omogućavajući množenje sile“. Pošto je upotrebljeno ulje nekompresovano, ono omogućava prenos energije momentalno, i to sa zanemarljivim gubitkom.

Hidraulični čekić počinje rad sa glavnim ventilom u cilindru. Hidraulično ulje se dovodi preko ovog ventila. Kada dođe do kretanja naviše, pritisak u gornjoj komori se oslobađa preko glavnog ventila i kroz izlaz. Tada visoki pritisak u donjoj komori gura klip prema gore.

Kako klip doseže gornji kraj, glavni ventil usmerava protok u gornje komore, i dolazi do visokog pritiska. Ovo uzrokuje pomeranje klipa prema dole zbog akumulirane energije iz gasne komore, čime se stvara ciklus udara. Energija se prenosi na alat koji ga zatim koristi za obavljanje različitih zadataka.

Većina hidrauličnih čekića dolazi sa potpuno zatvorenim kućištem nad njihovim delovima, ne samo da bi ga zaštitilo od drugih materijala, već i da bi osiguralo da traju duže. Da bi se povećala sigurnost opreme na koju je pričvršćen ovaj priključak, modeli se sastoje od amortizera na vrhu koji apsorbuju sve udarne i povratne energije. Štaviše, amortizer takođe pomaže da se zaštite delovi hidrauličnog čekića. Neki od njih su opremljeni čeličnim čaurama na dnu koje ih izoluju od vibracija.

Hidraulični čekići su ekološki dobar izbor, jer proizvode manje buke i zagađivača. Poželjni su na mestima koja su osetljiva na vibracije i buku, jer vibracioni čekić može oštetiti postojeće konstrukcije.

hidraulične mašine 1

Hidraulične mašine – Furukawa hidraulični čekići u Remex-u

Ukoliko tražite hidraulični čekić koji vas neće izneveriti, nema sumnje da je Remex najbolje mesto za vašu kupovinu jer kod nas možete naći vrhunske Furukawa hidraulične čekiće.

Ovlašćeni smo zastupnici Furukawe, vodećeg proizvođača hidrauličnih priključaka koji se koriste u rudarskim, kamenolomnim, građevinskim i industrijskim radovima.

Ovi vrhunski alati za bušenje mogu se koristiti na utovarivačima, mini utovarivačima, mini bagerima i bagerima, i pokazali su se pouzdanim za današnje najzahtevnije poslove.

Remex je uvek tu da vam pomogne da odaberete najbolje za vaš posao. Dođite i proverite zašto smo baš mi firma kojoj mnogi ljudi poklanjaju svoje poverenje.

Tags: Ознаке: , , , ,

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.