Recent Articles

hidraulicni cekici

Posted 08/01/20182 comments | Uncategorized

Hidraulicni cekici – moćni gradjevinski alati

Hidraulicni cekici predstavljaju moćne građevinse alate, koje služe za rušenje betonskih konstrukcija ili razbijanje kamena.

Namenjeni su za rad u teškim uslovima i na lokacijama gde miniranje nije moguće zbog sigurnosti ili zaštite životne sredine.

Hidraulicni cekici odličnog dizajna

Hidraulicni cekici su teški građevinski alati koje predstavljaju odličnu kombinaciju efikasnosti i pouzdanosti pri radu.

hidraulicni cekici

Funkcija hidrauličnog čekića je da ima veliku udarnu energiju u relativno malom i što lakšem mehanizmu. Svrha ovog multipraktičnog alata je pre svega u razbijanju tvrdih materijala.

Područje primene je međutim veoma široko. Koriste se uglavnom u niskogradnji i za široke iskope, takođe i za iskope kanala, rad u tunelima, podvodnim radovima i sekundarnom usitnjavanju.

Ovi građevinski alati se koriste pre svega u teškim uslovima, a operateri moraju biti specijalno obučeni za rad, kako bi što lakše upravljali mašinom i ublažili trzaj i impulse vibracija, koje tokom rada proizvodi.

Krajnji rezultata svakako treba da bude efikasnost u radu, udobnost operatera, minimaliziranje habanja mašine, bolja produktivnost i veća pouzdanost.

Hidraulicni cekici i njihova istorija

Koncept hidrauličnih čekića datira još od kraja 19. veka. Kako u to vreme nije bilo rovokopača, njihove funkcije su bile veoma skromne.

Posle drugog svetskog rata, sa razvojem industrije, počinje se razmišljati i o razvoju ovih alata i njegove primene u komercijalne svrhe.

Kao posledica ubrzanog industrijskog razvoja, posle 1967. godine pojavljuje se prvi hidraulični čekić i to je bio model HM 400.

Danas su ovi građevinski alati modernijeg dizajna i višefunkcionalni su u radu.

Hidraulicni cekici i vodeći brendovi

hidraulicni cekici

U svetu postoji veliki broj proizvođača hidrauličnih čekića.

Malih čekića, radnih težina do 600 kg, ima dosta. Međitim ozbiljnih proizvođača, velikih i teških radnih alata, danas je veoma malo.

Remex u svojoj ponudi izdvaja hidraulične čekiće proizvođača Montabert i Furakawa. Ove moćne radne alate karakteriše velika efikasnost i preciznost pri radu.

Hidraulicni cekici i njihove funkcije

Hidraulicni cekic  da bi trajao dugi diz godina, mora biti redovno servisiran. Podmazivanje je neophodno kako bi se sprečila oštećenja i prevremeno trošenje.

Kupovinom hidrauličnih čekića u Remeksu, obezbeđen je redovan servis, sve u cilju dugogodišnjeg trajanja i isplativosti vaše investicije.

Njene osnovne funkcije su : razbijanje stena, razbijanje kamenja, lomljnje betona, ivičnjaka i trotoara, zatim iskopavnje rovova, tunela, kao i poslovi selektivnog rušenja i niskogradnje.

Dugoročna isplativost ovog parktičnog teškog građevinskog alata, uz pravilno korišćenje i redovan servis, je evidentna!

Kako odabrati hidraulični čekić?

hidraulicni cekici

Hidraulicni cekici su dostupni na tržištu u velikom broju i od različitih proizvođača.

Osnovno pitanje je : Kako odabrati pravi?

U nizu mogućih odgovora, možda je najbolje da se opredelite za onaj čija je firma ovlašćeni diler, tako da imate kvalitetnu postprodajnu podršku, dostupnost rezervnih delova, servis i stručan kadar za njeno održavanje.

Investicija je velika, zato bez adekvatne postprodajne podrške ovog radnog alata, vrlo brzo propada i gubi svoju funkciju.

Remex je ovlašćeni diler za hidraulične čekiće Montabert i Furakawa, a redovan servis i rezervni delovi, biće vam dostupni u svakom momentu.

Ponudu ostalih proizvoda možete pogledati na našem sajtu www.remex.rs

 

 

Tags: Ознаке: ,

2 thoughts on “Hidraulicni cekici – moćni gradjevinski alati”

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.