Recent Articles

mobilne kranske platforme

Posted 04/02/2018No comments | Uncategorized

Mobilne kranske platforme – prednosti

Mobilne kranske platforme su specijalne mašine koje obezbeđuju kontinuirano izvođenje građevinskih radova bez zastoja.

mobilne kranske platforme

Platforme spadaju u grupu transportnih sredstava na gradilištu i koriste se za obezbeđivanje privremenog pristupa ljudima ili opremi u nepristupačnim oblastima, obično na visini. Razlikujemo tri vrste platformi.

Teleskopske platforme koje se ugrađuju na vozila

Mobilne kranske platforme

Mobilne makazaste platforme

Njihova prvobitna namena bila je u poljoprivredi gde je pokretni lift korišćen za branje u voćnjacima (odatle i naziv “cherry picker”).

Vrlo brzo počele su da se upotrebljavaju u industriji energije i telekomunikacija za servisiranje nadzemnih vodova.

Za razliku od standardnih stacionarnih dizalica koje se koriste za podizanje veoma teških predmeta prilikom gradnje visokih zgrada i velikih objekata, mobilne kranske platforme imaju široku primenu u raznim građevinskim projekata.

Od izgradnje aerodroma i mostova, preko komercijalnih i stambenih zgrada, pa do izgradnje puteve i železnica.

Upotreba mobilnih kranskih platformi ima brojnih prednosti

Mobilne kranske platforme ne zahtevaju puno prostora.

Obično su gradilišta dovoljno velika za nesmetano korišćenjenje teške opreme. Ali, kada se gradnja odvija u urbanim sredinama i prometnim lokacijama veličina prostora igra glavnu ulogu u gradnji, pa je u tim slučajevima upotreba ove vrste mehanizacije neophodna.

mobilne kranske platforme

Takođe, vreme postavljanja mobilne kranske platforme je veoma kratko, to znači da posao može početi brže i da se projekti mogu brže završiti. Na ovaj način smanjuju se i troškovi projekta, jer je vreme zastoja malo, a zbog pokretljivosti, tj. mogućnost vožnje na četiri točka, mobilne kranske platforme se mogu koristiti na raznim mestim.

Mobilne kranske platforme su moćne mašine

Ne dozvolite da vas veličina zavara!

Iako su mobilne kranske platforme znatno manjih dimenzija u odnosu na druge, one su dovoljno moćne da podignu ne samo ljude već i težak teret i opremu za rad.

Sa svojim višestrukim osovinama i naprednom hidrauličkom snagom ove platforme vrlo brzo i sa neverovatnom lakoćom izvršavaju sve zadatke, te poslove na velikim visinama čine lako dostupnim. Samim tim pružaju i veliku sigurnost zaposlenima pri radu.

Upotreba kranskih platformi štedi novac

mobilne kranske platforme

Zbog mobilnosti, održavanje platforme nije zahtevno. Čak i ako dođe do kvara tokom gradnje deo se vrlo brzo može zameniti. Pri tome ne postoji mogućnost da će zastoj izazvati produžetak roka predviđenog za završetak radova.

I dok postavljanje stacionarne dizalice traje dugo, za mobilne kranske platforme potrebno je izdvojiti  kraće vreme za podešavanje pre upotrebe, pa su i troškovi radnika koji montiraju znatno niži. Kako je ova dizalica jeftinije rešenje, treba je uvek koristiti kada uslovi rada to omogućavaju.

Remex u svojoj ponudi ima mobilne kranske platforme firme XCMG. Pozovite nas ili pogledajte ponudu na našem sajtu www.remex.rs

Tu smo da vam olakšamo svaki posao pri izgradnji i planiranju novog projekta.

 

Tags:

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.