Recent Articles

Građevinska mehanizacija

Posted 29/12/20172 comments | Uncategorized

Najčešće korišćena građevinska mehanizacija

Građevinska mehanizacija je sastavni deo opreme svake ozbiljne građevinske firme.

Proces gradnje zahteva veliku raznovrsnost teške građevinske opreme koja se koristi u različite svrhe i koja ima različitu namenu.  Nekoliko ovih mašina se često koristi, poput bagera, kašikare, odnosno utovarivača, vibracionog valjka, viljuškara. Neke od ovih mašina služe za pomeranje materijala sa jednog mesta na drugo, što radnicima omogućava  uštede vremena i truda. Na primer, cilj krana je premestiti predmete na visoke lokacije, poput zgrade koja ima više od 3-4 sprata. Takođe se koristi tokom procesa izgradnje zgrade.

Remex Srbija će vam u ovom blogu opisati neke od najkarakterističnijih građevinskih mašina.

Građevinska mehanizacija – Buldozer

Buldožer je guseničar opremljen sa velikom metalnom pločom (poznatom kao oštrica) koja se koristi za guranje velikih količina zemljišta, peska, rubova ili nekog drugog takvog materijala tokom građevinskih ili konverzijskih radova. Na zadnjem delu sadrži i zub, odnosno riper  koji služi za razbijanje gusto stisnutih materijala.

Buldozer

Buldožeri se mogu naći na širokom spektru lokacija, rudnika i kamenoloma, vojnih baza, teških industrijskih fabrika, inženjerskih projekata i farmi.
Osnovna namena buldozera je skidanje materijala, nivelisanje terena, raznošenje materijala. Ukoliko se radi o mekšim i nevezanim materijalima, koriste se za eksploataciju mineralne sirovine. Buldozeri su idealni kod izgradnje stambenih objekata, izgradnje saobraćajnica, za izradu nasipa, uklanjanje većih komada kamenja, korova, drveća, nabijanje materijala na odlagalištima, ali i za raznošenje iskopanog materijala.

Ova moćna radna mašina postavljena je na takozvanim gusenicama, koje imaju veliku vučnu snagu, što je od velikog značaja za kretanje po vlažnim i glinovitim terenima, kao i po lošim klimatskim uslovima.

Građevinska mehanizacija – rovokopač

Rovokopač je komad građevinske opreme koja se koristi za kopanje rovova, posebno za polaganje cevi ili električnih kablova, za instaliranje odvodnjavanja.  Veličina rovokopača zavisi od toga da li je on posebna građevinska mehanizacija ili propratni deo utovarivača.

Utovarivač sa rovokopačem se koristi za podizanje i kopanje materijala na građevinskom području, koji se uglavnom priključuje na prednji utovarivač ili traktor koji se koriste za kopanje rovova i kanala.

Građevinska mehanizacija

Građevinska mehanizacija – Bager

Bager se prvenstveno koristi za podizanje materijala i transportovanje u kamione. Ima dugo oružje i kašiku koja se koristi za transport težih materijala tokom procesa izgradnje.

Mini bageri su jednostavno nezamenljivi, kada je u pitanju raznovrsnost posla. Ne možemo reći da je  da je uvođenje mini bagera u građevinsku industriju revolucija, ali oni su postali veoma popularni kada govorimo o ekonomizaciji građevinske industrije, ali i drugih sektora privrede.

Mini bageri su veoma poznati po svojim visokim performansama, pouzdanosti i odličnim poslovnim vrednostima. Takođe su vrlo praktični, jer njihovom upotrebom možete smanjiti operativne troškove i ostvariti bolje poslovne rezultate.

Građevinska mehanizacija

Građevinska mehanizacija – Valjak

Ove mašine su primarno namenjene za obradu površine i valjanje pomoću težine ove građevinske mehanizacije. Gume cestnog valjka su vrlo fleksibilne i mogu čak ispravno funkcionisati i na neujednačenom tlu. Cilj metalnog bubnja je da obezbedi glatke i ravnomerne površine. Za kompaktno zemljište koristi se valjak ili vibracioni valjak. Putni valjak ima spiralne točkove koji ne pružaju glatkost površini. Poznat je i kao valjak koji se koristi za sakupljanje prljavštine, betona, šljunka i asfalta koji se postavljaju na putu.

Građevinska mehanizacija

Građevinska mehanizacija je neophodan deo svakog ozbiljnog poslovnog poduhvata. Remex iz svoje ponude izdvaja mini bagere, kao neverovatne mašine za manevrisanje i manje dostupna područja. Posetite naš sajt i kontaktirajte nas za sve dodatne informacije.

Tags:

2 thoughts on “Najčešće korišćena građevinska mehanizacija”

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.