Recent Articles

prodaja buldožera

Posted 24/01/2018No comments | Uncategorized

Prodaja buldožera

Prodaja buldožera kao moćnih radnih, u poslednjih nekoliko godina je u velikom porastu.

Buldožer-TY160 je jedna od najpotrebnijih mašina na svakom površinskom kopu. Zbog sposobnost kretanja i izuzetne mobilnosti na nepristupačnim i problematičnim terenima imaju široku primenu u građevini. Pomoću njih može se lako izvršiti niz pomoćnih radova i operacija te gotovo da nema gradilišta gde se buldožeri ne primenjuju.

prodaja buldožera

Prodaja buldožera kao moćnih radnih  mašina

Buldožeri spadaju u tešku opremu za rad.

Iako robusnog izgleda, prate razvoj tehnologije, pa su savremeni modeli opremljeni elektronskim uređajima i veoma laki za rukovanje.

Prvi buldožeri nastali su 1923. godine i predstavljali su adaptirani Holt traktor koji je korišćen kao plug za obradu zemljišta. Upravo zato, njihova namena u početku je bila isključivo poljoprivredna.

Sredinom 30-ih godina prošlog veka razvija se svest o značaju buldožera u građevini.

Dodavanjem snage koja je obezbeđena hidrauličnim cilindrima postali su poželjna mašina za iskopavanje. Tokom godina, buldožeri su postajali sve veći i snažniji kako bi odgovarali zahtevima za opremom pogodnom za velike zemljane radove.

prodaja buldožera

Stalna poboljšanja i inovacije na ovom polju doveli su buldožere na vrh liste značaja u građevini.

Prodaja buldožera od tada je u velikom porastu!

Buldožeri vrše više funkcija

Najčešća upotreba buldožera je pomeranje velikih količina raličite vrste zemlje sa jednog kraja na drugi. Pomoću noža, koji je njegov osnovni deo, buldožer može usitniti gomilu materijala, čime radnicima štedi vreme za korišćenje rovokopa kako bi se taj materijal premestio. Oni se ponekad koriste u kombinaciji sa bagerima i rovokopačima. Rovokopač izvlači materijal iz iskopa i postavlja ga na zemlju, a buldožer ga “gura” na drugu lokaciju.

Buldožeri se mogu koristiti u različite svrhe u procesu izgradnje.

Veliki građevinski projekti zahtevaju obiman preliminarni rad, a puno toga obavljaju upravo ove mašine. Pre svega idealni su za pripremu terena koja je bogata rastinjem. Ne samo da mogu da pomeraju različite materijale, buldožeri vrlo lako mogu da uklone površinsku vegetaciju u pripremi za kopanje temeljnih otvora, kao i da popunjavaju neravnine u zemljištu na mestima gde je to potrebno.

Prodaja buldožera kao primarnih mašina za izgradnju puteva

Prilikom gradnje puta potrebno je ukloniti gornji sloj zemljišta jer je pun vlage i organskog materijala, te će put biti nestabilan ako se gradi na vrhu tog sloja. Buldožer potiskuje sloj zemlje, stvarajući prostor koji se puni šljunkom i drugim građevinskim materijalom. Takođe, oni igraju pomoćnu ulogu u pripremi trase za nastup bagera. Naime, oni ravnaju put ispred bagera ne bi li stvorili maksimalno ravnu površinu, koja obezbeđuje stabilnost bageru.

prodaja buldožera

Osim u izgradnji, buldožeri se koriste i za rušenje starih i napuštenih objekata. Buldožeri koji se koriste u ovakvom radu opremljeni su čvrstom kabinom kako bi se sprečila bilo kakva povreda vozača. Jednom kada srušio staru strukturu, buldožer se može odmah koristiti za guranje ostataka i čišćenje okoline.

Kao što ste mogli da vidite, ove moćne radne mašine imaju višestruku primenu.

Remex je ovlašćeni diler za buldožere marke XCMG.

Celokupnu ponudu svih radnih mašina i dodatne opreme, pogledajte na našem sajtu www.remex.rs

 

 

Tags: Ознаке: , , ,

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.