Motori

Više od 100 godina Cummins motori isporučuju pouzdanu snagu koja će vam pomoći da obavite posao. Cummins motori su proslavljeni najboljim performansama i pouzdanošću u klasi. I stalno podižemo letvicu, maksimalizujući snagu i obrtni momenat, istovremeno optimizujući efikasnost goriva i produžujući vek trajanja motora.

Cummins 6.7L Turbo Diesel (2019)

  1. godine proslavili smo 30-godišnje partnerstvo sa RAM kamionom koje je započelo sa Cummins 5.9L Turbo Diesel u 1989. godini modela, kroz naš najnoviji 6.7L Turbo Diesel. Najnoviji 6.7L Cummins Turbo Diesel donosi na sto više konjskih snaga i obrtnog momenta, poboljšani NVH i smanjenu težinu.

Pregled:

Kupci HD kamionet mogu dobiti impresivnih 1000 lb-ft obrtnog momenta. Ova visoka snaga (HO) nudi se isključivo u RAM-u 3500 opremljenom opcijom prenosa Aisin. Novi motor velike snage ima 400 ks i 1000 lb-ft najboljeg okretnog momenta u klasi. Za RAM 2500 i 3500 (opremljeni automatskim 68RFE) HP i obrtni momenat su povećani na 370 ks i 850 lb-ft da bi obezbedili pravu snagu za ove modele.

Pored prelaska na pumpu visokog pritiska veće snage, u modelnu 2019. godinu uvedeno je nekoliko kritičnih karakteristika kako bi se održala dokazana pouzdanost i trajnost koje su naši kupci očekivali: Kompaktni grafitni gvožđe (CGI) materijal za blok omogućava nam da povećamo sposobnost pritiska u cilindru, istovremeno smanjujući ukupnu težinu za skoro 60 lbs Nova glava cilindra od livenog gvožđa koja sadrži izduvne ventile sposobne za visoku temperaturu, a pokreću ih potpuno novi hidraulični regulatori trepavica u bloku, eliminiše potrebu za servisnim intervalima podešavanja ventila Srce motora je radilica od legure veće čvrstoće sa prirubnicom radilice sa 10 zavrtnja koja pokreće novoprojektovane kovane klipnjače i novi ležajevi koji prenose snagu iz klipova umotanih u prsten sa malim trenjem Novi veći turbopunjač promenljive geometrije Cummins Holset optimizovan sa teškim ležajevima i novo kućište na strani kompresora ključni su sastojak novih ocena, pumpajući 33 kilograma svežeg vazduha u kvadratni inč u motor
Novi sistem za dovod goriva uključuje novu pumpu za gorivo od 29.000 psi (2000 bara) i šinu za gorivo sa tehnologijom „filter u filtru“ Cummins Filtration, tehnologijom NanoNet®

Za više informacija posjetite: cummins.com

Cummins 6.7L Turbo Diesel (2019)

Najnoviji 6.7L Cummins Turbo Diesel donosi na sto više konjskih snaga i obrtnog momenta, poboljšani NVH i smanjenu težinu. Čisti, efikasni, pouzdani i izdržljivi, motori Cummins.

Snaga: 276 – 298 kW

Obrtna sila: 1152 – 1356 N/m

Certifikacija: EPA 2019

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja