Metalna sita

Nudimo širok spektar proizvoda od žice koji se široko koriste u industriji kamenoloma i koji se koriste isključivo u industriji asfalta. Naš asortiman uključuje pletenu žicu i naša sita za harfu Iseveno i Iserpal.

Harf ekrani

Posebnost svih zaslona za harfu je da se uzdužne žice – bilo koljenaste ili ravne – drže na relativno velikoj udaljenosti, međusobno poprečno povezujući. Dakle, svaka pojedinačna žica prima dodatne neharmonične prirodne oscilacije vibracijama mašine za prosijavanje i materijalom koji se pregledava, što sprečava začepljenje zrna i stvrdnjavanje.

Preporučuje se upotreba za materijale koje je generalno teško provjeriti, posebno za vlažne i ljepljive materijale.

ISEVENO harfa
Harfa ISEVENO sastoji se od vodoravno čvrsto valovitih i ravnih žica koje su naizmjenično poredane jedna pored druge i drže se na mjestu poprečnim žicama od metala ili rastopljene plastike. Dobiveni oblik mreže je trokut.

ISERPAL harfa
ISERPAL-ova harfa sastoji se od jako valovitih žica koje su poredane vodoravno jedna do druge i drže se ukrštenim žicama izrađenim od metala ili rastopljene plastike tako da se dobije kvadratna mreža. Udaljenost između poprečnih veza je promjenjiva i prilagođena je stroju za prosijavanje (traverze) i materijalu koji se sije. Osobitost ove harfe su slobodno ljuljajuće se uzdužne žice, koje i dalje drže relativno stabilnu kvadratnu mrežu i na taj način postižu dobru tačnost razdvajanja.


N harfa

N-Harp se sastoji od okomito blago valovitih žica koje su poredane jedna do druge i drže se na mjestu poprečnim žicama od metala ili rastopljene plastike. To rezultira razmakom, čija se duljina određuje razmakom između poprečnih veza. Udaljenost između poprečnih veza je promjenljiva i prilagođena je stroju za prosijavanje (traverze) i materijalu koji se prosiruje. Valovite žice, koje su okomite na materijal koji se pregledava, usporavaju i otpuštaju sloj materijala u toku. N-Harpu odlikuje vrlo veliko, otvoreno sito područje i na taj način garantira izuzetno veliku propusnost. Ova vrsta harfe se ne preporučuje za plataste i zagušljive materijale.

ISEVIER harfa
Harfa ISEVIER sastoji se od ravnih žica koje su poredane jedna pored druge i drže se u položaju rastopljenom plastikom. To rezultira razmakom, čija se duljina određuje razmakom između poprečnih veza. Udaljenost između PU veza je promjenljiva i prilagođena je stroju za prosijavanje (traverze) i materijalu koji se pregledava. Ova vrsta harfe se ne preporučuje za plataste i zagušljive materijale.

Harfu ISEVIER karakteriziraju:
• vrlo velika propusnost
• dug životni vijek

Za dodatne informacije posetite: tamaisenmann.co.uk

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja