Izopren poliuretan (PUR) proizvodi

Nudimo širok spektar poliuretanskih proizvoda koji uključuju naš dokazani industrijski standard – WS 85 Modularni sistem, Kombideck modularni sistem i naš asortiman ISEPREN zategnutih panela i ISE-flex zaslona.

ISETURN stanica za okretanje transportnih traka

ISETURN okretišna traka… Isenmann-ovo rješenje znanja.Trakasti transportni sistemi često se koriste za transport rasutih materijala na velike udaljenosti (na primjer poljski transporteri), prvenstveno u preradi minerala i srodnim industrijama.

U većini instalacija uobičajena je praksa da se na remenicu glave transportera ugrađuju strugalni sistemi kako bi se uklonile sve čestice prilijepljene na površinu trake nakon što se rasuti materijali prenesu. Ova sredstva za čišćenje remena često su izuzetno skupa, podložna su visokim troškovima održavanja, a osim toga mogu oštetiti ili čak uništiti transportnu traku ako se neredovito servisiraju ili održavaju. U praksi strugači remena rijetko uspijevaju stalno i potpuno očistiti transportnu traku; to znači da mogu nastati veliki izdaci s pripadajućim troškovima rada i čišćenja rukovaoca!

Prednosti proizvoda

1. Gotovo eliminira čišćenje
2. Nema oštećenja u području okretanja pojasa
3. Kompaktan dizajn
4. Optimalna trajnost

Posljedica:

Velike količine materijala skupljaju se u području povratnih valjaka ispod sistema transportne trake koji se moraju ukloniti. Izuzetno pouzdanim i izdržljivim poliuretanskim ISETURN sistemom, traka za transport okreće se za 180 stepeni ISETURN okretanjem trake nakon transporta materijala. Okretanjem remena, donja strana transportne trake, koja nikada ne dolazi u kontakt s prevezenim materijalom, okreće se čistom površinom okrenutom prema dolje. Pojas se zatim prenosi bez prljavštine prema drugoj Iseturn jedinici na suprotnom kraju transportera. Čišćenje je sada prošlost!

Prljava površina sada prolazi kroz strukturu transportera, sve dok neposredno prije repne remenice, druga Iseturn jedinica ne izvrši isto okretanje za 180 stepeni, tako da je remen u izvornoj orijentaciji da omogući transportirani materijal još jednom nakon repnog bubnja . Vožnja transportera, prije i poslije okretanja trake, podržana je donjim valjcima trake koji su uključeni u opseg isporuke. Donji valjci remena opremljeni su izdržljivim poliuretanskim potpornim prstenima koje je razvio ISENMANN.

Dodatni poliuretanski potporni diskovi postavljeni su na krajevima donjih valjaka remena, koji pružaju dodatno praćenje remena. Stoga sistem eliminira svaku mogućnost da traka sklizne u čeličnu konstrukciju transportera i prouzrokuje oštećenje konstrukcije, remena ili donjih valjaka trake.Donji valjkasti remen dizajniran je za posebno dug životni vijek zahvaljujući visokokvalitetnim materijalima koji se koriste u ležajevima, brtvama ležajeva i komponentama modula.Sklopovi donjih trakastih valjaka ugrađuju se na transportnu konstrukciju 5 do 6 m nizvodno i odvodno od stanice za okretanje trake. Potpuno okretanje pojasa za 180 stepeni nalazi se na području od 10 do 12 metara.

Zahtjevi za ekonomičnu primjenu ISETURN-ove okretačke stanice:Minimalna srednja udaljenost transportne trake mora biti 100 m.

Prednosti:

Mnogo vremena i novca možete uštedjeti tako da gotovo nije potrebno čišćenje ispod konstrukcije remena!

ISETURN jedinica ne oštećuje ili uništava remen, jer je izrađen isključivo od poliuretana u području okretanja remena, bez izloženih oštrih čeličnih ivica.
Dvoslojni modularni sistem registriran u patentnom uredu; prednost u ovom slučaju je što se unutarnji sloj s trodijelnim uloškom za habanje može zamijeniti po ekonomičnoj cijeni.
ISETURN ima kompaktan dizajn koji omogućava jednostavnu i univerzalnu naknadnu ugradnju u većinu standardnih transportnih traka.
Jedinstveni modularni sistem omogućava koordinaciju materijala u ISETURNOVIM ulošcima za habanje sa sistemom remena. Trodijelni umetci za habanje izrađeni su od poliuretana otpornog na habanje; ovaj materijal odabire se prema karakteristikama transportnih traka pojedinačnog kupca imajući na umu optimalnu trajnost.

Za dodatne informacije posetite: tamaisenmann.co.uk

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja