Motori

Više od 100 godina Cummins motori isporučuju pouzdanu snagu koja će vam pomoći da obavite posao. Cummins motori su proslavljeni najboljim performansama i pouzdanošću u klasi. I stalno podižemo letvicu, maksimalizujući snagu i obrtni momenat, istovremeno optimizujući efikasnost goriva i produžujući vek trajanja motora.

ISX15 SmartAdvantage ™ pogonski sklop – HD kamion

Novi SmartAdvantage ™ pogonski sklop preuzima snagu Cummins ISX15 sa SmartTorkue2 (ST2) i kombinuje je sa glatkim menjanjem Eaton Fuller Advantage 10-brzinskog automatizovanog menjača za poboljšanu ekonomičnost potrošnje goriva. Motor i menjač dele ključne podatke, određujući obrtni momenat potreban za isporučivanje nivoa snage vozačima. Prebacivanje bez grešaka bez nagađanja čini svakog vozača u vašem voznom parku efikasnim kao i vaš najbolji vozač.

Cummins ISX15 sa SmartTorkue2.

Cummins ISX15 sa SmartTorkue2 (ST2) dostupan je isključivo sa SmartAdvantage ™ pogonskim sklopom. Veći obrtni momenat se isporučuje ranije u opsegu obrtaja, tako da možete da vozite od 1150 do 1240 o / min, a i dalje dobijate obrtni momenat i snagu potrebnu da odgovaraju potrebama opterećenja u realnom vremenu. Ekonomičnost goriva poboljšana je kombinacijom smanjenja brzine, optimizovane komunikacije između motora i menjača i efikasne upotrebe direktnog pogona. Ove napredne tehnologije olakšavaju vozačima rad u okviru veće „slatke tačke“ radi veće uštede goriva.

Trenutno su dostupne četiri ocene: 400 ks 1450/1650 lb-ft, 400 ks 1550/1750 lb-ft, 420 ks 1550/1750 lb-ft i 450 ks 1550/1750 lb-ft. Sve ocene uključuju vlasnički SmartTorkue2, kao i upravljanje ubrzanjem vozila.

SmartTorkue2 automatski prepoznaje težinu vozila, nagib i radni prenosnik, a zatim bira optimalni obrtni moment za najbolju ekonomičnost goriva i performanse u svakoj brzini. Bez obzira vozite li se uz brdo, spajate li se na autoput ili prolazite sporijim saobraćajem, SmartAdvantage Povertrain pruža snagu koja vam treba kada vam zatreba.

Upravljanje ubrzanjem vozila je jedinstvena elektronska funkcija koja se automatski omogućava na motorima Cummins ISX15 ST2 u sistemu SmartAdvantage Povertrain ™. Pomaže u brzini ubrzanja od lansiranja vozila, održavajući doslednije ubrzanje zahvaljujući efikasnijem prelazu kroz zupčanike. VAM rezultira uglađenim ubrzanjem i smanjenim habanjem pogonskog sklopa, istovremeno povećavajući ekonomičnost potrošnje goriva.

Eaton Fuller Advantage 10-stepeni automatizovani menjač.

Nove karakteristike Eaton Fuller Advantage 10-brzinskog automatizovanog menjača uključuju stratešku upotrebu laganih komponenata i precizno podmazivanje. Tehnologija malih koraka omogućava smanjenje brzine pri prekomernom pogonu i efikasnost u direktnom pogonu. Optimizovano menjanje brzina zasniva se na nagibu, težini vozila, obrtnom momentu motora i položaju leptira za gas.

Ekonomičnost goriva dodatno je poboljšana preciznim podmazivanjem. Precizna tehnologija podmazivanja smanjuje gubitke usled usitnjavanja i eliminiše potrebu za hladnjakom u većini primena, za smanjenu težinu i povećanu pouzdanost.

Za više informacija posjetite: cummins.com

ISX15 SmartAdvantage ™

X15 efikasno koristi vaš novac, uz najbolju vrednost preprodaje bilo kog motora u industriji. Sve se to zbraja sa ukupnim troškovima vlasništva koji vašu flotu čine miljama ispred konkurencije. Čisti, efikasni, pouzdani i izdržljivi, motori Cummins.

Snaga: 298 – 336 kW

Obrtna sila: 1966 – 2373  N/m

Certifikacija: EPA 2013

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja