Dodatna oprema

Rudarska oprema za bilo koju situaciju.

Kolica za održavanje

Kolica za održavanje olakšavaju održavanje transportera u tunelima i omogućuju smanjeni presjek tunela.

Trake za transport transportera podupiru po cijeloj dužini kotači ili valjci; a na dugim kopnenim transportnim sistemima, ovi neradnici mogu naletjeti na hiljade. Istrošene ili oštećene neradnike treba što prije promijeniti kako bi se povećala efikasnost i smanjili operativni troškovi sistema; kao i da izbjegnete rizik od bilo kakvog daljnjeg oštećenja opreme ili čak potencijalnog izbijanja požara. Održavanje kolica na trakastim transporterima – posebno u tunelima ili na povišenim konstrukcijama – izazov je za sve strane uključene na gradilištu. Remen je potrebno podići i prazne rolove, s jednim dijelom težine oko 50 kg ili više. Pitanje prostora zaista postaje kritično u tunelima gdje je prostor vrlo ograničen i posao se mora izvoditi ručno. Povećavanje veličine tunela u cilju učinkovitijeg održavanja, kao i zbog veće sigurnosti i razloga pristupa, gotovo je nemoguće zbog značajnih troškova koji su trebali nastati i trebalo je pronaći inteligentno novo rješenje.

TAKRAF je dizajnirao i razvio svoju kolica za održavanje kao sredstvo za prevazilaženje ovog problema, a kolica za održavanje omogućavaju pristup bilo kojem mjestu duž transportne trake u najkraćem mogućem roku.

Kolica za održavanje opremljena su brojnim pametnim rješenjima koja omogućavaju sigurnu i efikasnu zamjenu neradnih trakova u gornjem i povratnom lancu trakaste trake za manje od 15 minuta. Kolica su opremljena uređajem za podizanje remena koji sigurno podiže remen od kotača koji treba zamijeniti. Rukovanje neradima podržano je malom servisnom dizalicom, pri čemu su neradnici pričvršćeni na dizalicu pomoću posebnog alata. Također, i novi i istrošeni neradnici prikladno se čuvaju u posebnom prostoru sa strane okvira kolica za održavanje.

Ovisno o maksimalnom nagibu transportera, kolica mogu koristiti ili koncept pogona zasnovan na trenju s pogonskim kotačima ili koncept pogonskog oblika koji odgovara obliku, poput lančanog pogonskog sistema. Na sličan način su dostupne i razne mogućnosti napajanja, od dizel generatora do pogonske šine pored transportera. TAKRAF kolica za održavanje siguran su i učinkovit alat koji osigurava sigurnost osoblja i efikasnu zamjenu neradnika.

Za više infromacija posetite: takraf.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja