Motori

Više od 100 godina Cummins motori isporučuju pouzdanu snagu koja će vam pomoći da obavite posao. Cummins motori su proslavljeni najboljim performansama i pouzdanošću u klasi. I stalno podižemo letvicu, maksimalizujući snagu i obrtni momenat, istovremeno optimizujući efikasnost goriva i produžujući vek trajanja motora.

L9 za shuttle bus (2017)

SmartEfikasnost: postizanje visokih performansi i smanjenje troškova

Inicijativa Cummins SmartEfficienci fokusiran je pristup koji poboljšava vreme rada i pouzdanost i pruža širok spektar izbora motora koji udovoljavaju svim potrebama. Kombinacija niskih troškova rada, visoke pouzdanosti, čistog rada i dugotrajne trajnosti nenadmašna je u industriji. Činjenica da svi Cummins motori koriste istu tehnologiju sistema upravljanja i mogu se servisirati na bilo kojoj ovlašćenoj Cummins lokaciji obezbeđuje servisiranje bilo gde i bilo kada.

Proizveden u fabrici motora Rocki Mount u Severnoj Karolini, i izgrađujući nasledstvo od preko 27 godina i 5 miliona proizvedenih motora, L9 je pouzdan, dokazan i u skladu sa Bui-America. Menadžeri tranzita mogu očekivati poboljšanje uštede goriva za 15% u poređenju sa autobusima kupljenim pre 10 godina, dok i dalje dobijaju najbolji odnos snage i težine od motora u svojoj klasi.

Za bolju pouzdanost u 2017. godini i dalje, sa ocenama tranzita, izolovana petlja rashladne tečnosti – izmenjivač toplote voda-voda – biće ugrađena da obezbedi toplotu za putničke kabine po potrebi, dok istovremeno obezbeđuje samostalni protok rashladne tečnosti do motor. Ovaj novi pristup smanjuje šansu za curenje rashladne tečnosti i infiltraciju vazduha za bolju pouzdanost i izdržljivost hladnjaka za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR).

Povezana dijagnostika: pametnije upravljanje rutama pomoću povezane dijagnostike

Vozači tranzitnih autobusa imaju dovoljno toga na šta moraju obratiti pažnju, a da ih ne brinu kodovi kvara motora. U retkim slučajevima kada se jedan pokrene dok autobus radi, može se dijagnostikovati odmah bežično, dodavanjem Povezane dijagnostike. Cummins Connected Diagnostics pruža analizu koda kvara motora u realnom vremenu, sa verovatnom dijagnozom i preporučenom radnjom za školske autobuse koji su opremljeni telematikom.

Za više informacija posjetite: cummins.com

L9 za shuttle bus (2017)

Činjenica da svi Cummins motori koriste istu tehnologiju sistema upravljanja i mogu se servisirati na bilo kojoj ovlašćenoj Cummins lokaciji obezbeđuje servisiranje bilo gde i bilo kada. Čisti, efikasni, pouzdani i izdržljivi, motori Cummins.

Snaga: 194 – 283 kW

Obrtna sila: 976 – 1695 N/m

Certifikacija: EPA 2017

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja