Transportni sistem

Transporeteri su glavna poveznica u rudarstvu i sistemima za rukovanje rasutim teretima.

Mobilni transportni transporteri

Mobilni transportni transporteri (MTC) su oprema za višestruku upotrebu koja se koristi za povećanje performansi i fleksibilnosti mnogih rudarskih operacija.

TAKRAF-ovi MTC-ovi dizajnirani su za obradu širokog raspona kapaciteta raznih rasutih materijala. Gusjenični strojevi poboljšavaju performanse bilo koje rudarske operacije i djeluju kao fleksibilna veza između rudarskih strojeva i transportnih strojeva. Na ovaj način, oni su tako u mogućnosti povećati širinu pomicanja sustava.

Naši strojevi su posebno dizajnirani prema zahtjevima našeg klijenta i sadrže različita rješenja prema njihovoj specifičnoj primjeni. Naši strojevi mogu biti opremljeni zasebnim transporterima za prihvat i pražnjenje ili jednim transporterom.

MTC sa jednim transporterom uobičajeno je rješenje bez točke prelaska materijala u sredini stroja. Odjeljci transportera za prihvat i pražnjenje mogu se podići kako bi se prilagodili različitim predajnim točkama, a koso ležaj između podvozja i nadgradnje stroja omogućava pomicanje nadgradnje.

Međutim, MTC-i se također često koriste za premošćivanje različitih visina klupa, pa mnogi projekti stroja uključuju dva neovisna transportera. MTC sa zasebnim dizalicama za podizanje i točkom prenosa materijala u sredini stroja omogućava veći domet pucanja u odnosu na strojeve s jednim postoljem.

Drugo rješenje koje pruža maksimalnu fleksibilnost je MTC s zasebnim nosačima za dizanje i odvojenim nogom. Pored vretenastog ležaja između podvozja i nadgradnje, predviđeno je i drugo pomicno gibanje između prihvatne i noseće letve. Da bi se zajamčila stabilnost stroja u bilo kojem položaju zakretanja ili nalijetanja, prihvatna grana je tako opremljena protutežom, pa je time i radna težina takvog stroja veća nego kod ostalih strojeva.

Kao rezultat kontinuirane inovacije i razvoja, uz pažljivo razmatranje jedinstvenih potreba klijenta, u mogućnosti smo udovoljiti najrazličitijim zahtjevima za rad MTC-a. 

Za više infromacija posetite: takraf.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja