Sistemi za rashlađivanje

Mnoge probleme s motorom uzrokuju neadekvatno održavanje. Moderni dizelski motori zahtevaju potpuno formuliranu, prethodno pomešanu rashladnu tekućinu na bazi glikola koja sadrži paket aditiva za teške uvete i deioniziranu vodu.

Proizvodi za servisiranje rahladnih sistema

Nijedan sustav hlađenja motora ne zahteva održavanje. Vremenom se rashladno sredstvo može razgraditi razređivanjem vodom, a aditivi se mogu isprazniti. Strane tvari mogu ući u sustav hlađenja, što uteče na kemiju rashladnog sredstva. Proizvodi se mogu mešati, što otežava testiranje i servisiranje.

Rashladno sredstvo je dizajnirano za izvedbu u obliku u kojem je proizvedeno. Promene mogu imati katastrofalne rezultate za motor.

Održavanje rashladnog sustava jedan je od ključnih čimbenika u prevenciji ili prepoznavanju problema. Cummins Filtration nudi najopsežniju paletu proizvoda rashladnih sustava s proizvodima za podršku koji pomažu u ispitivanju, servisiranju i popravljanju tekućine rashladnog sustava. Ako se vaš sustav učinkovito održava, dobit ćete bolje performanse svog motora i doživjet ćete manje održavanja i zastoja.

Onečišćenje je jedan od ključnih čimbenika kvara brtve pumpe. Korištenje filtra rashladne tekućine može smanjiti rizik od kvara brtve pumpe i do jedne trećine. Filter za rashladnu tekućinu uklanja štetno onečišćenje koje u sustav hlađenja ulazi nekvalitetnom vodom, trošenjem unutarnjih komponenata ili ugrađenim česticama poput pijeska jezgre iz proizvodnog procesa.

Filteri za rashladno sredstvo su brz i jednostavan način redovitog servisiranja rashladne tekućine i zamene potrošenog aditiva, te zaštitu sustava od korozije i drugih problema poput prekomjernog ili preniskog doziranja.

 Uklonite nagađanja iz servisiranja vašeg sustava s filtrima rashladne tekućine Cummins Filtration i budite sigurni da će vaša oprema raditi onako kako očekujete.

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja