Motori

Više od 100 godina Cummins motori isporučuju pouzdanu snagu koja će vam pomoći da obavite posao. Cummins motori su proslavljeni najboljim performansama i pouzdanošću u klasi. I stalno podižemo letvicu, maksimalizujući snagu i obrtni momenat, istovremeno optimizujući efikasnost goriva i produžujući vek trajanja motora.

QSK60 za rudarstvo (Tier 4 Final / Faza V)

U zahtjevnim rudarskim aplikacijama kao što su bageri, tegljači i utovarivači na točkovima, pouzdanost je sve. Tu razlikuju superiorno vreme rada i produktivnost Tier 4 Final KSK60. Njegova konfiguracija V16 nudi do 2850 ks (2125 kV) u rudarskim aplikacijama, uz pojednostavljeno rukovanje vazduhom, smanjenu složenost i poboljšanu uslužnost. Dokazana platforma QSK60 pruža visoku pouzdanost i izvanrednu trajnost, bez gubitka snage i obrtnog momenta. Odbacivanje toplote je slično Tier 2 motoru, tako da nema potrebe za ponovnim projektovanjem rashladnog paketa. Potpuno integrisana jedinica za naknadnu obradu zamenjuje prigušivač u vašoj opremi, minimalizujući modifikacije dizajna. Kombinacija veće produktivnosti i nižih operativnih troškova je performansa koja se isplati.

Osnovni motor – Redizajnirani cilindar snage, optimizovani turbopunjač za otpadna vrata i poboljšani sistem odzračivanja kartera rade na održavanju nivoa čestica (PM) na niskom nivou, a istovremeno održavaju izdržljivost i pouzdanost. QSK60 postiže gotovo 1,1 milion galona za remont.

Sistem za gorivo – Cumminsov modularni sistem za zajednički vod za gorivo (MCRS) koristi povećani pritisak ubrizgavanja i veću zapreminu akumulatora mlaznice, za smanjeni PM i poboljšanu ekonomičnost goriva. Injektorska mlaznica povećala je preciznost punjenja goriva i kontrolu vremena, za smanjene parazitske gubitke, smanjeno zagrevanje goriva i poboljšanu ekonomičnost goriva. Poboljšani pilot ventil otporan je na habanje radi veće pouzdanosti i trajnosti. Pumpa za gorivo ima poboljšani dizajn poklopca i hlađenje goriva pumpnih elemenata, što doprinosi dužem životnom veku komponenata.

Upravljanje vazduhom – Pojednostavljena konfiguracija otpadnih vrata turbopunjača i međuhladnjaka omogućava pristup gornjem kraju KSK60 bez uklanjanja sistema za klimatizaciju, čak i kod naših dvostepenih motora. Njegov nadmorski visina premašuje 10.500 stopa za motore Tier 4 Final u Severnoj Americi.

Podmazivanje i filtracija – NanoNet® filtracija hvata i zadržava više štetnih čestica od tradicionalnih medija, za duži vek trajanja pumpe za gorivo i mlaznice uz bolju pouzdanost. Intervali zamene filtera za ulje i gorivo povećani su na 500 sati.

Selektivna katalitička redukcija (SCR) – Cumminsov modularni SCR sistem sadrži integrisanu komoru za raspadanje i Cummins sistem za doziranje bezdušnog dizelskog izduvnog fluida (DEF) dizajniran da traje životni vek motora. Korišćenjem SCR minimalizuje se protutlak u motoru, radi veće potrošnje goriva. Optimizirano upravljanje temperaturom minimizira potrošnju DEF.

Svaki kupac. Podržan.

Cummins motori sa visokom snagom podržani su kroz našu mrežu od više od 600 ovlašćenih globalnih lokacija distributera. Tehničari sa sertifikatom Cummins potpuno su obučeni i opremljeni najnovijim dijagnostičkim alatima za brzu i tačnu uslugu za podršku kupcima širom sveta.

Za više informacija posjetite: cummins.com

QSK60 za rudarstvo

Dokazana platforma QSK60 pruža visoku pouzdanost i izvanrednu trajnost, bez gubitka snage i obrtnog momenta. Čisti, efikasni, pouzdani i izdržljivi, motori Cummins.

Snaga: 1398 – 2125 kW

Obrtna sila: 8364 – 11218  N/m

Certifikacija: Tier 4 Final/Stage V

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja