Monitoring

RIP RANGER ™ – Otkrivanje pokidanog Steelcord remena

Superbrzo uzdužno otkrivanje pukotina / Odlično ograničenje oštećenja / Minimalizuje troškove popravki i zamene oštećenog kaiša

Kvar na transportnoj traci često može uključivati velike troškove, kako u pogledu popravki, tako i gubitka produktivnosti. Kada kaiševi moraju da se zamene zbog slučajnih oštećenja, finansijske implikacije mogu biti katastrofalne. Iako se većina kvarova na transportnoj traci može izbeći korišćenjem kvalitetnog kaiša i redovnog održavanja, nesreće se i dalje dešavaju, obično zastrašujućom brzinom. Zarobljena stena ili strani predmet, čak i nešto naizgled bezazleno poput drvene metle, može u kratkom roku pocepati i najtvrđi kaiš od čeličnih kablova. Uključivanje slojeva prekidača ripstop će smanjiti rizik. Međutim, Dunlopova tehnologija „upozorenja o incidentu“ Rip Ranger značajno će smanjiti obim (i troškove) oštećenja isključivanjem transportera čim se otkrije pucanje.

Rip Ranger radi tako što koristi petlje za otkrivanje koje su ugrađene u remen tokom određenih intervala tokom proizvodnog procesa. Rip Ranger otkriva i definiše broj petlji i stvara sopstvenu sliku u realnom vremenu. To se postiže slanjem elektromagnetnih signala u redovnim intervalima od predajnika do prijemnika. Postavljeni su jedan nasuprot drugog na obe strane pojasa, obično iza položaja utovara. Ovo pruža zaštitu na mestu gde postoji najveći rizik od oštećenja. Mogu se ugraditi dodatni predajnici, na primer na povratak na čelu, što je drugo mesto gde su zarobljeni predmeti skloni da izazovu oštećenja od kidanja. Takođe je instaliran enkoder za merenje razmaka u petlji i prikupljanje podataka o brzini.

Detaljne informacije mogu se videti u realnom vremenu, uključujući položaj petlje, status petlje i poslednjih deset promena statusa svake petlje. Pristup i nadzor sistema su jednostavni, bilo lokalno preko njegovih 305 mm

TFT ekran, 5 tasterskih prečica, podloga za miš i virtuelna tastatura ili na daljinu putem TCP / IP ili drugih standarda sabirnice. Dodatne funkcije uključuju preciznu brzinu pojasa, grafiku u realnom vremenu, mogućnost premotavanja unazad i unazad, lokalnu i daljinsku zaštitu lozinkom, kao i sistemski dnevnik poslednjih 10.000 promena sistema.

Kako funkcioniše? Kada prijemnik ne primi signal jer je prekinut (na primer, uzrokovan oštećenom petljom detekcije), transporter se odmah isključuje kako bi oštećenja bila na minimumu. Imati više lokacija za otkrivanje posebno je preporučljivo na posebno dugačkim pojedinačnim transportnim trakama kako bi se pružilo najranije moguće upozorenje. Jednostavna jednačina je da što je brži zaustavljanje transportne trake kraća će biti dužina uzdužnog oštećenja pukotine.

Budući da sistemi za otkrivanje pukotina koriste elektromagnetne signale, oni ne mogu funkcionisati ako je postavljen čelični sloj prekidača. Sistem otkrivanja pukotina Rip Ranger stoga se može koristiti samo u kombinaciji sa slojevima za razbijanje tkanine. Prekidači moraju biti ugrađeni u gornji poklopac, a petlje za otkrivanje u donji poklopac ispod kablova tokom procesa proizvodnje.

Rip Ranger može se povezati sa Dunlop rEscan 24/7 sistemom za nadzor stanja kaiša kako bi radio u tandemu kako bi pružio i detekciju pukotina i kontinuirano praćenje ukupnog stanjapojasa uključujući i najvažnije spojne spojeve.

Za više informacija posetite: dunlopcb.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja