Sistem oblikovanja limova

Jedini namenjeni sistem pokrivanja gomile čepova dostupan za oplatu betonske kape, brži je i isplativiji od bilo kojeg „naleta“ na licu mesta.

Zavarivanje ili rezanje šipova nije potrebno. Čini zastarjelom upotrebu pojedinačnih oplata od sofitnih ploča od šperploče izrezanih tako da odgovaraju slaganjima.

Tradicionalne ‘staromodne’ metode koriste nosače zavarene protiv šipova za nošenje uzdužnih greda i drvene građe. Takvi nosači u konačnici moraju biti izgoreli, stabljike brušene i farba dobro popravljena. Sve ove nevolje se izbegavaju pomoću ovog sistema za zatvaranje hrpa.

 Primjer

Betonska kapica, cca. veličina 1,2 m, širina 0,9 m i dužina 275 m, završena je za četiri tjedna. Svaki dan se pravio beton od 15 metara. 5 br. sedmično koristeći ukupno 45 br. Redebs i 18 br. Paneli od 2,5 m (npr. Dužine 3 br. 15 metara). Redeb potporni nosač pruža jeftiniju, jednostavniju i bržu metodu podupiranja sofitne rolete za izradu betonske kapice na šipovima u obliku slova U i Z. Potporni nosač Redeb lagan je, ali robustan komad opreme dizajniran da pruži dugogodišnje usluge bez problema pod uvetom da se pravilno koristi i održava. Dizajniran je isključivo za upotrebu na šipovima ploča.Gomile listova uglavnom se zatvaraju u estetske svrhe. Betonska kapica služi za prikrivanje neizbežnih nepravilnosti u dužini šipa, dubini prodiranja i liniji. Mogu se koristiti i kao potpora za ogradu ili sigurnosnu ogradu.

Postoje 3 modela Redeb nosača – RSB500, RSB600 i RSB700. Modeli RSB500 i RSB600 dizajnirani su za rad na presecima šipova Z i U tipa. RSB700 je ekskluzivno dizajniran za rad sa U-šipovima Hoesch Larssen širine 700 mm i Arcelor 750 mm širine. S ovim modelima većina delova šipova može se prilagoditi određenim ograničenjima.

Soffit oplata sastoji se od pravokutnih šipki koje se zadržavaju u okviru. Šipke mogu slobodno klizati unutar postavljenih ograničenja. Kad je ploča pričvršćena na nosačima Redeb, pravokutne šipke potiskuju se prema šipovima limova, počevši od najdubljeg dijela svake hrpe. Šipke će ukloniti područje sofita i poprimiti oblik šipova limova, uključujući izobličenja koja se javljaju tekom vožnje. Strukturni elementi panela koji drže palubne šipke sposobni su za normalno opterećenje kada su oslonjeni na nosače za redeb na ‘jedan par’ centara šipova. Nije potrebna dodatna strukturna potpora.

Panel će stati na sve poznate šipove i može se koristiti i na kontinuiranim šipovima. Postoje dve dužine panela, 2,5 m i 3 m. 3m se moraju koristiti za delove šipova širine 750 mm. Paneli su namenjeni za mehaničko rukovanje s težinom od 2,5m 360kg i panelom 3,0m težinom 430kg.

Iako je Redeb potporni nosač prikladan u većini slučajeva sa zatvaračima, postoje određena ograničenja koja se moraju uzeti u obzir prije specificiranja opreme za bilo koji zadati posao. (Ako sumnjate, obratite se proizvođaču).

Za više informacija posjetite: dcpuk.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja