Klizni pojas

SLIDER™️

Klizni remen se najčešće koristi u transportu pojedinačnih predmeta i paketa, ali se koristi i za prevoz najrazličitijih materijala. Klizni remeni Dunlop imaju poseban gumeni sloj koji obezbeđuje potrebnu poprečnu krutost za stvaranje ravne, ujednačene površine potrebne za nesmetano i efikasno vođenje. Poliesterska tkanina niskog trenja koja se koristi na dnu kaiša pruža svojstva niske potrošnje energije. Prekrivači od profilisanog rufftop-a i Fishbone-a često se koriste na kliznim pojasevima kako bi se obezbedilo površinsko prianjanje potrebno za izbegavanje klizanja kada su u pitanju strmi nagibi.

Trup se sastoji od 2 ili 3 sloja plus klizni sloj od poliesterskog platna sa malim trenjem (mala potrošnja energije).

Klizni remen se koristi na instalacijama gde su lenjiri u gornjem delu zamenjeni kliznim pločama od drveta, metala ili plastike. Ove instalacije su idealne za transport bilo pojedinačnih predmeta ili sirovina.

Dunlop klizni pojasevi dostupni su na lageru u količini 250/2 sa visokim stepenom otpornosti na abraziju i 400/3 sa poklopcima otpornim na ROM (biljno) i ROS (mineralno) ulje. Dostupna je i verzija 250/2 sa Rufftop profilom. Ostale specifikacije, uključujući gornji poklopac od riblje kosti, mogu se napraviti po narudžbi. Dostupne u širinama do 2000 mm.

Za više informacija posetite: dunlopcb.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja