Sistemi za rashlađivanje

Mnoge probleme s motorom uzrokuju neadekvatno održavanje. Moderni dizelski motori zahtijevaju potpuno formuliranu, prethodno pomiješanu rashladnu tekućinu na bazi glikola koja sadrži paket aditiva za teške uvjete i deioniziranu vodu.

Sredstva za čišćenje rashladnog sistema

Problemi s motorom neizbježno uzrokuju probleme u rashladnom sistemu i obrnuto.

Najvažnija funkcija rashladne tekućine u vašem rashladnom sistemu je prijenos topline s vrućih metalnih površina na radijator. Ako metalne površine pretrpe bilo koju vrstu onečišćenja, ta se sposobnost smanjuje, povećavajući opterećenje na ulju i komponentama motora, što u konačnici rezultira prijevremenim kvarovima.

Bez obzira radi li se o hrđi ili drugim vrstama korozije, onečišćenju uljem ili gorivom ili čak od kamenca korištenjem nekvalitetne vode, Cummins Filtration ima sredstva za čišćenje vašeg rashladnog sustava koja ga vratiti u novo stanje.

 Naši proizvodi Restore and Restore Plus dizajnirani su za liječenje određenih vrsta onečišćenja i učinkoviti su u pružanju pomoći vašem rashladnom sustavu da radi s najvećom učinkovitošću.

Jednostavan za uporabu i učinkovit, Restore and Restore Plus vratit će vaš sustav hlađenja bez oštećenja metalnih površina, brtvila, crijeva ili plastičnih dijelova.

Sredstvo za čišćenje na alkalnoj bazi

Najučinkovitije sredstvo za čišćenje sustava za zagađenje uljem / gorivom na tržištu

Učinkovitiji od deterdženta u prahu za distribuciju automobila

Sigurno za upotrebu u aluminijskim radijatorima i grijačima

Uklanja silikatni gel, ulje, masti i cvatu lemljenje

Restore plus

Sigurno uklanja hrđu, koroziju, kamenac i cvjetove lema bez rastavljanja vašeg rashladnog sustava

Sredstva za čišćenje sistema

Problemi s motorom neizbježno uzrokuju probleme u rashladnom sustavu i obrnuto. Najvažnija funkcija rashladne tekućine u vašem rashladnom sustavu je prijenos topline s vrućih metalnih površina na radijator. Ako metalne površine pretrpe bilo koju vrstu onečišćenja, ta se sposobnost smanjuje, stvarajući prekomjerno opterećenje ulju i dijelovima motora i na kraju rezultirajući preuranjenim kvarovima.

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja