Takraf

TAKRAF, njemačka kompanija, integrisani je dobavljač rešenja za globalnu industriju rudarstva, rukovanja masovnim materijalom, preradu minerala, koristoljublje i zračnog okoliša, nudeći inovativna tehnološka rešenja kao i znanje o procesima i robama u lancima vrednosti industrije.

Takraf

TAKRAF, njemačka kompanija, integrirani je dobavljač rešenja za globalnu industriju rudarstva, rukovanja masovnim materijalom, preradu minerala, koristoljublje i zračnog okoliša, nudeći inovativna tehnološka rešenja kao i znanje o procesima i robama u lancima vrednosti industrije.

Unutar naše kompanije, veliku ulogu u uspehu i razvoju kompanije igraju upravo naši zaposlenici. Naš glavni cilj jeste pružiti im okruženje koje im pruža motivaciju te želju za personalnim napretkom kako na polju karijere tako i razvoj na globalnom i multikulturalnom nivou.

Kvalitet, sigurnost i zaštita okoliša. Politika naše kompanije se bavi specifičnim aspektima održivosti počevši od zdravlja i sigurnosti pa do antikorupcijske politike, politike upravljanja rizikom, te nabavke i opreznog korištenja ograničenih resursa na Zemlji.

Naša politika zasniva se na kvaliteti, očuvanju zdravlja, sigurnosti i zaštiti okoliša.

PRIMARNO DROBLJENJE

Primarno drobljenje

Postrojenja za primarno drobljenje prvi su korak u preradi materijala i / ili veza između rudarskog kamiona i trakaste trake, voza ili ceste. Postrojenja za primarno drobljenje mogu biti opremljena girantskim drobilicama, drobilicama s čeljustima, dvoosovinskim drobilicama, drobilicama s dvostrukim valjkom, udarnim drobilicama ili čekićem drobilicama, ovisno o svojstvima materijala i potrebnim protocima.

ISKOP

Lančani bageri

Kopači s lancem (BCE) su strojevi za kontinuirano rudarstvo s mogućnošću uklanjanja ugljena, pepela, krede ili prevrtanja znatno ispod razine klupe ili putovanja.

BCE su posebno prikladni za aplikacije u kojima postoji značajna nestabilnost tla ili visoki nivo podzemne vode. Zapravo je moguće čak i potopljeno lančano lančanje.

 

Bageri na kotačima

Bageri s kotačima (BWE) neprekidni su rudarski strojevi za nasipanje (polutvrdi materijal kao što su glina, pesak, šljunak, lapor itd.), Lignit i tvrdi ugljen.

TAKRAF BWE mogu se koristiti u raznim proizvodima, a naši strojevi pokrivaju širok raspon kapaciteta, sve do 20 000 m³ / h, s visinom radne klupe koja varira od manje od 5 m do cca. 50 m. 

DODATNA OPREMA

JIB Kranovi

Olakšavanje sigurne izmene teških delova.

TAKRAF je u stanju da projektuje i isporučuje pokretne dizalice u širokom spektru veličina i zahtjeva kako bi udovoljio potrebama klijenata za održavanje, te za sigurnu i efikasnu zamenu teških delova.

Pomične glave

Glave za pomicanje su uređaji dizajnirani za brzo pomicanje pokretnih transportnih traka. Bench transporteri kojima se upravlja zajedno sa rudarskim i odlagačkim mašinama imaju pokretni dizajn. Budući da je takve transportne uređaje potrebno povremeno premestiti u novo mesto, transportni moduli opremljeni su čeličnim pragovima i šinama da bi se omogućilo lako pomicanje. 

Transportni guseničari

Transportni guseničari su teška dizača u industriji i dizajnirani su za prevoz i premeštanje teške i / ili velike rudarske opreme ili postrojenja za preradu.

Transportni guseničari su strojevi koji su posebno razvijeni za prevoz i premeštanje teške i / ili velike opreme za rudarstvo ili preradu postrojenja, kao što su glava ili repna tračna traka, segmenti konstrukcije transportera, polu-pokretne postrojenja za drobljenje itd.

Kolica za održavanje

Kolica za održavanje olakšavaju održavanje transportera u tunelima i omogućavaju smanjeni presjek tunela.

Trake za transport transportera podupiru po celoj dužini kotači ili valjci; a na dugim kopnenim transportnim sistemima, ovi neradnici mogu naići na hiljade.

TRANSPORTNE TRAKE

Tračni transporteri

Tračni transportni sistemi kontinuirano prevoze sve oblike materijala, uključujući iskopanu i drobljenu stijenu, na velike udaljenosti, prolazeći kroz zavoje i gruba reljefna područja.

Sistemi transportnih traka koji zahtevaju ništa do 20 000 t / h kapaciteta nisu ništa drugo nego retkost u rudarstvu. Znanje i značajno iskustvo TAKRAF-a u ovom području presudni su čimbenici uspeha projekata takvih razmjera i veličine.

Transportne trake

Dovodnici pojaseva uglavnom su dizajnirani za regulaciju protoka materijala.

Ovi transportni trakovi za kratke trake koriste se za vađenje materijala ispod spremnika ili ispod posuda za materijal. Dizajn kaiševa mora uzeti u obzir sve posebne zahteve određene materijalom koji se kreće, kao i kapacitet i geometrija.

Člankasti transporteri

Prehrambene hranilice dizajnirane su za upotrebu u zahtevnim aplikacijama rukovanja i prerade materijala i pokrivaju čitav niz mineralnih sirovina, kao i razne rude, ugljena i agregata. TAKRAF-ovi člankasti transpoteri dizajnirani su da udovolje specifičnim zahtevima određenim materijalom, kapacitetom i geometrijom. 

Mobilni transportni mostovi

Mostovi pokretnih transportera (MCB-ovi) djeluju kao fleksibilne veze između rudarskih strojeva i transportnih strojeva te povećavaju radni domet sistema.

TAKRAF dizajnira i razvija MCB-ove kao pokretne poveznice između druge rudarske opreme. Gusenični strojevi “strojevi za višestruku upotrebu” koji se uglavnom sastoje od jednog segmenta transportnog mosta koji se podržava na dva podvozja gusenica.

Mobilni transportni konvoj

Mobilni transportni transporteri (MTC) su oprema za višestruku upotrebu koja se koristi za povećanje performansi i fleksibilnosti mnogih rudarskih operacija. Mobilni prenosni transporteri deluju kao fleksibilna veza između rudarske mašine i stolnih transportera. Štaviše, pokretni transporteri se lako premeštaju i mogu se postaviti, poboljšavajući performanse, fleksibilnost i efikasnost.

ISTOVAR

Mobilni mostovi za slaganje

Mobilni mostovi za slaganje prikladni su za brzo napredujuće deponije s malim visinama odlaganja za operacije dubokog i visokog levanja.

Mobilni mostovi za slaganje (MSB-ovi) dizajnirani su za brzo napredovanje odlagališta s malim visinama odlaganja za operacije dubokog i visokog levanja. MSB-ovi se sastoje od nekoliko, do 100 m dugih, ravno povezanih delova mosta…

Sistem odlaganja materijala 

Rasipači su dizajnirani kao jednosmjerni posipači, kompaktni posipači sa dva transportera ili konvencionalno dizajnirani rasipači s ispupčanom strelicom ovešenom užetom za operacije dubokog i visokog levanja. Posipači su pokretne mašine za kontinuirano odlaganje, koje primaju materijal sa pokretne transportne trake odlagališta putem okidačkog automobila ili iz pokretnih transportnih transportera.