Recent Articles

teške-građevinske-mašine

Posted 13/02/20182 comments | Uncategorized

Teške građevinske mašine, nihova primenjivost i održavanje

Teške građevinske mašine su široko primenjive u različitim oblastima.

Firma Remex nudi široku paletu mašina koje vam mogu biti od velike pomoći pri gradnji.

Pored prodaje, nudimo i usluge servisa i održavanja, kao i rezervnih delova koji su uvek preko potrebni.

Teške građevinske mašine su specijalizovane za različite vrste poslova, od izgradnje, rudarstva, iskopavanja i mnogih drugih oblasti.

Svaka je specijalizovana za određenu vrstu posla, i u ovom blogu ćemo vam navesti neke od njih.

Teške građevinske mašine, velika pomoć u izgradnji

teške-građevinske-mašine

U izgradnji se koriste različite vrste mašina.

Utovarivači i bageri se koriste za pomeranje velikih komada zemlje, stena i ostalog građevinskog materijala i pogodni su za njihovo prevoženjem do željene lokacije ili deponije.

Dizalice imaju veliku primenu u izgradnji. Njima se najčešće ruše velike stare zgrade, kako bi se raskrčio prostor za izgradnju velikih projekata kao što su tržni, poslovni centri ili pak mostovi.

Na ovaj način građevinske mašine dovode do bržeg i bezbednijeg završetka projekta.

Značaj građevinskih mašina u poljoprivredi

teške-građevinske-mašine

U poljoprivredi se koriste mašine koje su specijalizovane u ovoj vrsti delatnosti. To su najčešće traktori, sejalice, bušilice ili vozila koja su specijalizovana za glačanje površina i pomeranje zemljišta kao što su buldozeri, koji svojim prednjim delom sa lakoćom mogu ravnati gornji sloj zemlje.

Teške građevinske mašine i njihov značaj u šumarstvu

Šumarstvo je industrija koja je poslednjih godina znatno evoulirala. Ovo je otvorilo polje u kojem su teške građevonske mašine našle svoju primenu. Najveću korist imaju utovarivači, kao i oprema za vuču, sečenje i proklizavanje. Sa ovakvom opremom posao u šumarstvu je umnogome olakšan.

Industrijska oprema

Viljuškar je i dalje jedna od najčešće korišćenih mašina za utovar. Na gradilištu su veoma primenjivi, jer veoma lako mogu da prenesu velike količine građevinskog materijala na željenu lokaciju.

Teške građevinske mašine i njihovo održavanje

teške-građevinske-mašine

Mašine za rad spadaju u grupu skupe opreme za koju je potrebno odvojiti veći budžet. Kako bi ste osigurali svoju investiciju, važno je da znate kako da je sačuvate, posebno u zimskom periodu.

Nepovoljni vremenski uslovi, kiša, sneg i mraz mogu izazvati koroziranje i propadanje mašina. Neophodno je stoga, da im tokom zimskog perioda obezbedite prostor u kojem će biti zaštićene.

Remex vam navodi neke savete koji bi mogli da pomognu u očuvanju vaših mašina za rad.

Poželjno je da pronađete mesto koje je toplo i pokriveno,jer je to najbolji način da sačuvate teške građevinske mašine kao što su mini bageri utovarivači ili pak  buldozeri.

U zimskom periodu redovno pratite nivo rashladne tečnosti, koja mora da bude 50 / 50.

Čišćenje opreme posle rada, posebno radnih delova mašine je zimi veoma važno, kako ne bi došlo do gomilanja zemlje i nečistoća na njoj.

Redovno servisiranje, kao i podmazivanje teških građevinskih mašina može pomoći i umanjiti habanje i njeno prevremeno trošenje.

Podmazivanje unutrašnjih delova je ključ za očuvanje vaše radne mašine, jer se na taj način sprečava gomilanje prljavštine i prevremeno kvarenje delova.

Nadamo se smo vam ovim savetima pomogli da očuvate svoju građevinsku mašinu dugi niz godina. Za sve informacije nas pozovite ili pogledajte ponudu na našem sajtu www.remex.rs

Tags: Ознаке: , , , , ,

2 thoughts on “Teške građevinske mašine, nihova primenjivost i održavanje”

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.