Recent Articles

utovarivači

Posted 11/01/20192 comments | Utovarivači

Zašto su utovarivači neophodni za rad u poljoprivredi i građevini

Utovarivači su radne mašine koje imaju ciklično dejstvo. Služe za utovar zemljanog materijala ili za iskop zemlje. Ove specijalizovane radne mašine najčešću primenu nalaze u građevini i poljoprivredi.

Po kom principu rade utovarivači?

Utovarivači spadaju u samohodne mašine i poseduju radni organ u vidu izdužene kašike koja ima zapreminu od 0,3 do 4,0 m3 i montira se na traktor sa gusenicama ili pneumaticima.

Rukovanje utovarivačima obavlja se pomoću mehaničkih ili hidrauličnih komandi. Ovo su univerzalne građevinske mašine jer poseduju mogućnost promene radnih alata.

Lopatom se zahvata materijal koji se istresa u transportno sredstvo i tako se izvodi V kretanje. Utovar se može vršiti sa čela, preko sebe i sa strane.

Moguće je izračunati i proračun praktičnog učinka prema posebnoj formuli a vreme trajanja ciklusa se okvirno kreće u granicama između 50 i 90 sekundi.

Značaj utovarivača

Zemljani radovi poput iskopa, nasipa, planiranja i transporta bili bi nemogući bez utovarivača.
Ovo su neizostavna sredstva kada je industrijski transport u pitanju i imaju veliku prohodnost čak i kada su u pitanju nezgodni tereni. Motor veće snage kao i vozni postroj omogućavaju rad i u najzahtevnijim uslovima.
Njihova prvobitna namena bio je rad sa rasutim materijalom, međutim vremenom se proširilo polje njihove upotrebe pa se danas koriste i za rad sa komadnim materijalom.

utovarivači 1Naša ponuda utovarivača

Znamo da je građevinska mehanizacija nezamisliva bez upotrebe kvalitetnih i proverenih radnih mašina, zato u Remexu vodimo računa da nabavljamo samo najbolje.

XCMG Kubota utovarivači sigurno vas neće razočarati jer su proverene i pouzdane mašine koje su zadovoljile potrebe brojnih korisnika.

U nastavku smo izdvojili neke modele utovarivača za koje smatramo da će ispuniti sva vaša očekivanja i olakšati vam brojne radove.

  • Utovarivač RT280. Ima izuzetan kapacitet za dizanje pa je stoga savršena mašina kada je u pitanju transport teških tereta;
  • Utovarivač RT140. Poseduje mašinsku težinu od 1480 kg i opterećenje od 580g (ravna pozicija). Zbog toga je ovo jedan kompaktan i svestran zglobni utovarivač;
  • Utovarivač KC250H-4. Ovaj model uštedeće vam vreme i pomoći vam da izbegnete eventualne probleme. Zbog njegove kompaktnosti, snage i dizajna praktičan je u brojnim situacijama. Odlična brzina prenosa i kapacitet od 2500 kg omogućava lak prenos veće količine materijala u kratkom vremenskom roku;
  • Utovarivač KC70SL-4. Jako koristan i praktičan uređaj za skidanje labavog materijala ili čišćenje ostataka rušenja, ima kapacitet od 700 kg zahvaljujući kome je primenljiv za razne poslove u građevini;
  • Utovarivač KC250HR-4. Ovaj model krasi kompaktnost, snaga i komfor, kao i prenosivost velike količine materijala za kratko vreme. Lako izbegava prepreke i radi u različitim uslovima;
  • XCMG Utovarivač ZL50G(CE)Ovo je jako efikasna i višenamenska mašina za razne potrebe u građevini. Poseduje hidraulički mehanički menjač a takođe može prilagoditi brzinu u odnosu na spoljašnji otpor da bi se menjač i motor zaštitili.
    utovarivači 2

Zašto izabrati nas?

Kako biste bili sigurni da ćete dobiti proverene radne mašine za svoj novac, izbegnite rizik pri kupovini utovarivača i izaberite najbolje.

Firma Remex ima višegodišnje iskustvo u prodaji i servisu teških radnih mašina i građevinskoj mehanizaciji. Prodajemo samo najkvalitetnije mašine koje odgovaraju vašim potrebama i finansijskim mogućnostima.

Kupovinom novih mašina stičete značajnu uštedu na godišnjem nivou a kod nas takođe možete odraditi servis teških mašina koji se obavlja po visokim standardima. Pravilan servis produžava radni vek mašine i obezbeđuje vrhunske performanse a naši stručni, brzi i efikasni serviseri uvek su tu za vas.

Odaberite najbolje radne mašine kako bi se vaš posao nesmetano odvijao i donosio najbolje rezultate.

Tags: Ознаке: , , ,

2 thoughts on “Zašto su utovarivači neophodni za rad u poljoprivredi i građevini”

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.