Recent Articles

obezbeđenje gradilišta

Posted 11/03/20194 comments | Uncategorized

Zašto je bitno uređenje gradilišta?

Građevinarstvo spada u najopasnija zanimanja u kome su, nažalost, ljudski gubici ne tako retka pojava. Ovaj trend se primećuje u Evropi, a u Americi je još izraženiji. Osim fatalnih ishoda, povrede radnika su takođe nešto što je u ovoj industriji neminovno. Zbog svega ovoga jasno je koliko je bitno uređenje gradilišta, a Remex je tu da vam pomogne da pružite maksimalno sigurno i bezbedno okruženje svojim radnicima.

Mogu li se umanjiti rizici i opasnosti?

Odgovor na ovo pitanje je potvrdan: da, postoji način. Postoji više stvari na koje treba obratiti pažnju kako bi se potencijalne opasnosti svele na minimum.

Bitna stavka je procena prisutnih opasnosti, a nju treba da obavi stručni savetnik ili nadređeni, koji zatim može da formuliše propise čije će poštovanje dovesti do boljih i bezbednijih uslova rada.

Svaki radnik treba da prođe obuku kako bi naučio da koristi određenu opremu i kako da reaguje u kriznim situacijama. Jako je važno imati kvalifikovane radnike koji poznaju sve procedure jer se tako umanjuju potencijalni rizici.

Zaštitna oprema je nešto što svaki radnik treba da poseduje. Ovo se odnosi na šlem, radnu odeću i čizme, a nekim radnicima potrebne su i sigurnosne naočare, čepići za uši i maske za lice. Podrazumeva se da sva oprema bude u dobrom stanju i da se nosi sve vreme na gradilištu. Funkcija opreme je da zaštiti radnike od spoljašnjih faktora, na primer, buke.

Radnici ne treba da žure jer je za izvođenje građevinskih radova potreban određen vremenski period kako bi se sav posao obavio kako treba.

Bitni faktori koji utiču na produktivnost su i umor i neispavanost jer značajno ometaju pažnju. Zbog toga se radnicima uvek savetuje da dolaze odmorni i spremni za rad kako ne bi ugrozili sebe, a ni druge.

Oprema treba redovno da se održava da bi bila bezbedna za upotrebu. Pokvareni alati ili radne mašine koje nisu u dobrom stanju mogu dovesti do povreda radnika. Zato je neophodno obaviti servis s vremena na vreme kako bi se ovi rizici sveli na najmanju moguću meru.

obezbeđenje gradilišta

Uređenje gradilišta – Dawson oprema

Posledice nesreća na gradilištima su višestruke. Pre svega, one su lični gubitak za porodicu izgubljenog člana, i to nenadoknadiv. Osim toga, negativno utiču na ugled kompanije a porodica ima puno pravo da traži materijalnu naknadu. Zbog toga nesreće skupo koštaju i treba ih izbeći po svaku cenu.

Jedna od najčešćih situacija do kojih dolazi jesu padovi sa visine. Upravo zato je jako bitno uređenje gradilišta, naročito kada treba osigurati skele, merdevine i pokretne platforme za podizanje.

Remex je visoko odgovorna firma koja ljudski život stavlja na prvo mesto. Zato u ponudi imamo vrhunsku opremu za obezbeđenje iskopa.

Dawson kompanija je iz Velike Britanije, poznata po primeni novih ideja, tehnika i tehnologija u cilju stvaranja boljih i sigurnijih sistema. Zahvaljujući ovoj opremi, moći ćete da efikasno obavljate poslove, održite visoke standarde i stvorite maksimalno bezbedne uslove rada za vaše zaposlene.

Osim opreme za obezbeđenje iskopa, u ponudi imamo i odlične industrijske mašine, rezervne delove i moćne građevinske alate koji će zadovoljiti potrebe čak i najzahtevnijih kupaca.

Remex je pravo mesto za vašu kupovinu i na nas uvek možete računati.

Tags: Ознаке: , , , ,

4 thoughts on “Zašto je bitno uređenje gradilišta?”

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.